Recepty > polévky > čočková polévka pro vegetariány
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budeme potřebovat, si přešteme v receptu.
Recept na přípravu:
Hrnek přebrané čočky asi na dvě hodiny namočíme ve studené vodě, pak ocedíme a opečeme na kousku másla. Přilijeme vodu a čočku uvaříme - ještě nesolíme! Před koncem varu přidáme na malé kostičky nakrájené 3 až 4 brambory (podle velikosti brambor a požadované hustoty polévky), nakrájenou cibuli a 1 až 2 malé lžičky rajského protlaku. Teprve pak osolíme, podle chuti i opepříme a krátce dovaříme. S kouskem pečiva to může být i lehká večeře.
Další recepty:
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Drožďová polévka s kapáním kterou ozdobíme nakrájenými natěmi.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Loštická polévka chutná.
Nočky do polévky z mouky jsou hotové, když vyplavou na povrch.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Drožďové knedlíčky do polévky připravené z těsta.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Piškotový svítek nakrájíme a přidáme.
Žampionový krém
Čočková polévka pro vegetariány přináší na talíře vytříbenou chuť.