Recepty > polévky > čočková polévka s brambory
Suroviny potřebné pro přípravu:
100g čočky, 40g slaniny, 200g brambor, 20g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 lžíce rajčatového protlaku, kousek cibule, petrželka, sůl, 1 litr vody, 1 žemle
Recept na přípravu:
Přebranou, propláchnutou čočku namočte na 2 hodiny do vody, pvodu vyměňte a čočku uvařte. Když bude čočka téměř měkká, vložte brambory pokrájené na kousky a vše uvařte doměkka. Pak je prolisujte nebo umixujte. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte, kostičky vyjměte, na vytaveném tuku osmažte drobně pokrájenou cibuli, vmíchejte mouku a osmažte. Jíšku zalijte vodou, rozšlehejte a krátce povařte. Přidejte prolisovanou čočku s brambory, mléko, rajčatový protlak, sůl a krátce povařte. Před podáním do polévky vmíchejte kostičky slaniny a polévku posypte jemně rozsekanou petrželkou a kostičkami žemle, opraženými nasucho.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Slepičí kaldoun s nočky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Bílá polévka z králíka
Čočková polévka s brambory natvrdo má své kouzlo.