Recepty

Recepty > polévky > čočková polévka s kysaným zelím

Čočková polévka s kysaným zelím recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

šálek čočky, 100 g kysaného zelí, 1,25 litru vody, 1 cibule, 50 g uzené slaniny, 4 lžíce hladké mouky, 1/2 párku, 1/8 litru kysané smetany, 1 vejce vařené natvrdo, kmín, sůl

Recept na přípravu:

K předem namočené čočce přilijeme vodu a uvaříme do poloměkka. Zelí překrájíme, podlijeme a povaříme. Na kostičky pokrájené slanině zpěníme jemně nasekanou cibuli, zaprášíme ji moukou, zasmažíme, zředíme vychladlým vývarem z čočky, přidáme kmín, čočku a zelí a vaříme dále, až je čočka i zelí měkké. Přidáme nožičku párku pokrájenou na kolečka a smetanu, přetáhneme varem a odstavíme. Hotovou polévku dochutíme solí a nasypeme posekané vejce natvrdo. Podáváme s krajícem chleba.

Další recepty:
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Čočková polévka se zeleninou chutná podávána ještě za tepla.
Silná česnečka do níž vmícháme vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Řecká čočková polévka kterou vaříme do měkka.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bílá polévka z králíka kterou dochutíme lžicí octa.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Čočková polévka

Recepty
Motto

Čočková polévka s kysaným zelím přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.