Recepty

Recepty > polévky > čočková polévková klasika

Čočková polévková klasika

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g čočky, 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, cibule, česnek, majoránka, mletý pepř, sůl, 2 litry vody

Recept na přípravu:

Čočku přebereme, necháme bobtnat do druhého dne a poté zvolna vaříme v dostatečném množství vody téměř do měkka. Zvlášť si na rozehřátém oleji lehce osmahneme jemně nakrájenou cibulku, zasypeme ji moukou a připravíme světlou zásmažku, kterou za stálého míchání přidáme k polévce, osolíme, dochutíme rozmačkaným česnekem a majoránkou a ještě chvíli povaříme. Do polévky můžeme přidat trochu nastrouhané kořenové zeleniny.

Další recepty:
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Bramborová buchta ze syrových nastrouhaných brambor.
Jemná bramborová polévka

Recepty
Motto

Čočková polévková klasika přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.