Recepty

Recepty > polévky > čočkovka s kysaným zelím

Čočkovka s kysaným zelím recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g čočky, 100 g kysaného zelí, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 4 lžíce hladké mouky, 1 vaječný žloutek, 1/4 litru zakysané smetany, kmín, pažitka, sůl

Recept na přípravu:

Předem namočenou čočku uvaříme do poloměkka. Zelí nakrájíme a přidáme k čočce. Cibuli nakrájíme, orestujeme na rozehřátém oleji, zasypeme hladkou moukou a osmahneme do žlutava. Cibulovou jíškou polévku zahustíme a povaříme ještě 10 minut. Ochutíme solí, kmínem (můžeme přidat i utřený česnek). Ve smetaně rozmícháme vaječný žloutek, nalijeme do polévky a necháme přejít varem, posypeme nasekanou pažitkou.

Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka z kysaného zelí s na kostičky nakrájeným párkem.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Španělská česnečka kterou podáváme s kostičkami osmažené bagety.
Kroupová polévka s uzeným masem a kostičky brambor.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Rýže s kysaným zelím kterou upečeme v troubě.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Kuře s kysaným zelím a klobásou

Recepty
Motto

Čočkovka s kysaným zelím přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.