Recepty

Recepty > polévky > čočkovka se smetanou

Čočkovka se smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 sklenička čočky, 4 nová koření, 2 bobkové listy, 2 kostky masoxu, pepř, chilli, šťáva z půlky malého citronu, sůl

Recept na přípravu:

Do hrnce vložíme čočku, zalijeme ji šestinásobkem vody, přidáme nové koření, bobkový list a odložíme na dvě hodiny nabobtnat. Poté dáme hrnec na sporák, uvedeme do varu, stáhneme na střed, přidáme masoxy, rozmícháme a vaříme přibližně dvacet minut. Když je čočka měkká, polévku okořeníme čerstvě nadrceným pepřem, špetkou chilli a dochutíme citronovou šťávou. Po minutě varu ještě vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Pak se čočková polévka musí ještě jednou ochutnat a případně doladit poslední detaily solí (nemělo by být z důvodu slanosti masoxu nutné) a pepřem. Na talířích ji lze podle chuti ještě jemně obohatit trochou octa.

Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Květáková polévka s knedlíčky ozdobená zelenou petrželkou.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Recepty
Motto

Čočkovka se smetanou má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.