Recepty > polévky > čočkovka z čočky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hrnek čočky, 6 hrnků vody, 1 cibule, sůl, 1 lžička tuku, majoránka
Recept na přípravu:
Hrnek čočky uvaříme ve 2 hrncích vody. Uvařenou čočku osmažíme na tuku společně s nakrájenou cibulkou (nejlépe mladou i s natí, zalijeme 4 hrnky vody a vaříme. Narůžovělou jíšku zalijeme hrnkem studené vody a vlijeme do polévky, osolíme, přidáme majoránku a 5 minut povaříme.
Další recepty:
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Čočkovka
Ochutnejte recept čočkovka z čočky.