Recepty

Recepty > polévky > čočkovo-mrkvová polévka

Čočkovo-mrkvová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžičky římského kmínu, drcené chilli, 2 lžičky olivového oleje, 600g mrkve, 150g červené čočky, 1 litr zeleninového vývaru, 125 ml mléka, bílý jogurt, petrželka

Recept na přípravu:

Koření nasucho opražte na pánvi. Polovinu si odložte stranou. Do pánve přidejte olej, mrkev, čočku, vývar a mléko. Vařte, aby čočka změkla. Vychladlou polévku rozmixujte a dosolte. Každou porci vylepšete lžičkou jogurtu, zbytkem opraženého koření a petrželkou.

Další recepty:
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Slepičí kaldoun s nočky.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Čočková polévka s uzeninou recept na přípravu

Recepty
Motto

Čočkovo-mrkvová polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.