Recepty

Recepty > polévky > čočkový krém s uzeným masem

Čočkový krém s uzeným masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

150g čočky, 1 cibule, 1 malá mrkev, 100g uzeného masa, 25g sádla, 30g hladké mouky, 1/4 litru mléka, petrželka, česnek, sůl, 1 litr vody

Recept na přípravu:

Přebranou, propláchnutou čočku namočte na 2 hodiny do studené vody, poté ji společně s uzeným masem, oloupanou cibulí a mrkví uvařte téměř doměkka. Ze sádla a mouky si připravte světlou jíšku, kterou vmíchejte do krému a povařte asi 15 minut. Uzené maso vyjměte, krém umixujte nebo prolisujte, doplňte mlékem, osolte a nechejte přejít varem. Před podáním čočkový krém posypte drobně pokrájenou petrželkou a uzeným masem pokrájeným na kostičky.

Další recepty:
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Slepičí kaldoun s nočky.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Čočková polévka s uzeninou recept na přípravu

Recepty
Motto

Čočkový krém s uzeným masem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.