Recepty > vánoční cukroví > čoko kokosky
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
1/2 hrnku hladké mouky, 1/4 lžičky prášku do pečiva, 3/4 hrnku cukru, 1/3 hrnku zakysané smetany, 2 lžíce másla, 1 velké zlehka našlehané vejce, 1/2 lžička vanilky, 150 g kokosové moučky, 50 g nastrouhané čokolády, 120 g rozpuštěné čokolády na vaření
Postup přípravy:
Mouku a prášek do pečiva prosijeme do mísy. Zvlášť našleháme smetanu, cukr, máslo a vejce. Zmírníme rychlost šlehače a postupně přidáváme mouku s práškem, až se nám těsto propracuje. Poté přidáme kokos a vanilku a nakonec nastrouhanou čokoládu. Troubu si necháme rozehřát na teplotu 165 °C. Z připravené hmoty vytváříme hrudky, které pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, který je lehce zastříknutý olejem. Pečeme 18-22 minut, až začne kokos hnědnout. Spodní část vychladlých kokosek máčíme v rozpuštěné čokoládě. Nakonec dáme čoko kokosky vychladit.
Další recepty:
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a v chladu uležet.
Borůvkový koláč s tvarohem posypeme drobenkou a pečeme.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Kokosky plněné čokoládovým krémem namáčíme v čokoládové polevě a dáme ztuhnout.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Celozrnné vanilkové rohlíčky pečte dozlatova.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Kokosky z vaječných bílků
Čoko kokosky přináší recept na tuto vánoční pochoutku.