Recepty > polévky > čokoládová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
160g kvalitní nalámané čokolády, 500 ml smetany, 2 vaječné žloutky, 3 kompotované broskve
Recept na přípravu:
Čokoládu svařte s trochou smetany na hustou kaši, kterou posléze zřeďte zbytkem smetany. Když se začne vařit, rozmíchejte v ní žloutky tak, aby v polévce beze stopy zmizely. Na talíře rozdělte nadrobno pokrájené broskve a přelijte je horkou polévkou.
Další recepty:
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Čokoládová zvířátka posypeme ořechy.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Hrachovka
Čokoládová polévka má své kouzlo.