Recepty > vánoční cukroví > čokoládová zvířátka
Potřebné suroviny:
1 kelímek šlehačky, 100 g moučkového cukru, 1 lžíce maizeny, 150 g čokolády na vaření, mleté ořechy na posypání
Postup přípravy:
Šlehačku uvařte s maizenou v páře, přidejte rozlámanou čokoládu a dobře promíchejte. Těsto vlijte do formiček (zvířátka, pracičky, bábovky) vypláchnutých studenou vodou a nechte v chladničce ztuhnout. Druhý den je vyklopte a posypte ořechy nebo kokosem.
Další recepty:
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Jablkový salám necháme vysušit.
Domácí tiramisu vložíme odležet do lednice.
Nepečené arašídové trubičky plníme krémem.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Burizonové hrudky udržujeme před podáváním v chladu.
Čokoládové koule obalujeme v kokosové moučce.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Jemné vanilkové rohlíčky pečem při 180 stupních.
Domácí vánoční čokoláda kterou necháme ztuhnout v chladu.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Nejlepší čokoládový dort ozdobíme dle fantazie.
Čokoládová poleva
Tuto pochoutku přináší recept čokoládová zvířátka