Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g čerstvého ovoce - jahody, ananas, hrozny, broskve
200g kokosek, pusinek, piškotů apod.
Čokoládová hmota: 200ml smetany ke šlehání, 150g hořké čokolády, 150g mléčné čokolády, r. tresť.

Recept na přípravu:

Zahřejeme smetanu a v ní rozpustíme nalámanou čokoládu, zakápneme trestí a pokud nemáme nádobu na fondue, na stůl dáme v teplé vodní lázni. Napichujeme ovoce nebo sušenky a máčíme v čokoládové hmotě.

Další recepty:
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Rohlíky ze špaldové mouky 15 - 20 minut pečeme.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů obalíme.
Recept na ananasový dort

Recepty
Motto

Čokoládové fondue vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.