Recepty > moučníky a dezerty > čokoládové fondue
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g čerstvého ovoce - jahody, ananas, hrozny, broskve
200g kokosek, pusinek, piškotů apod.
Čokoládová hmota: 200ml smetany ke šlehání, 150g hořké čokolády, 150g mléčné čokolády, r. tresť.
Recept na přípravu:
Zahřejeme smetanu a v ní rozpustíme nalámanou čokoládu, zakápneme trestí a pokud nemáme nádobu na fondue, na stůl dáme v teplé vodní lázni. Napichujeme ovoce nebo sušenky a máčíme v čokoládové hmotě.
Další recepty:
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Tvarohové kokosky jsou měkké a vláčné.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Rohlíky ze špaldové mouky 15 - 20 minut pečeme.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů obalíme.
Recept na ananasový dort
Čokoládové fondue vykouzlí na stole lahodnou chuť.