Recepty > vánoční cukroví > čokoládové hrudky
Potřebné suroviny:
250 g čokolády, 125 g másla, 125 g krystalového cukru, 2 žloutky, 1/2 vanilkového cukru, kakao na obalení
Postup přípravy:
V nádobě ve vodní lázni rozpusťte za stálého míchání nadrobno nalámanou čokoládu. Přidejte máslo a vymíchejte hladký krém. Nechte částečně vychladnout, vmíchejte žloutky, krystalový a vanilkový cukr a hmotu nechte ztuhnout v chladničce. Lžící vykrajujte hrudky, které obalujte v kakau.
Další recepty:
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Čokoládové koule obalujeme v kokosové moučce.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Nejlepší čokoládový dort ozdobíme dle fantazie.
Jablkový salám necháme vysušit.
Čokoládová zvířátka s kokosem.
Nepečené arašídové trubičky plníme krémem.
Burizonové hrudky udržujeme před podáváním v chladu.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Jemné vanilkové rohlíčky pečem při 180 stupních.
Domácí vánoční čokoláda kterou necháme ztuhnout v chladu.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Čokoládová poleva
Tuto pochoutku přináší recept čokoládové hrudky