Recepty > vánoční cukroví > čokoládové kostky
Potřebné suroviny:
250 g hořké čokolády, 250 ml neslazeného kondenzovaného mléka, 100 g loupaných nahrubo sekaných mandlí
Postup přípravy:
Hořkou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Vmíchejte neslazené kondenzované mléko a ručním elektrickým šlehačem šlehejte tak dlouho až vznikne hladká hmota. Potom vmíchejte loupané nahrubo sekané mandle a hmotu stejnoměrně rozetřete na alobal. Povrch posypte loupanými sekanými mandlemi a dejte vychladit. Vychladlou hmotu rozkrájejte na kostky.
Další recepty:
Jemné vanilkové rohlíčky pečeme při 180 stupních.
Čokoládová zvířátka s kokosem.
Domácí vánoční čokoláda kterou necháme ztuhnout v chladu.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Jablkový salám necháme vysušit.
Nepečené arašídové trubičky plníme krémem.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Čokoládové hrudky obalujte v kakau.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Čokoládové hrudky s ovesnými vločkami můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Burizonové hrudky udržujeme před podáváním v chladu.
Čokoládové koule
Tuto pochoutku přináší recept čokoládové kostky