Recepty > vánoční cukroví > čokoládové kostky s kokosem
Potřebné suroviny:
300 g hladké mouky, 300 g cukru krystal, 150 g másla, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 250 ml mléka
Poleva: 350 g ztuženého tuku, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce javorového sirupu, kokos na obalení, kandované ovoce na ozdobu
Postup přípravy:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem, přidáme změklé máslo a znovu utřeme. Do směsi zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko a důkladně promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a vmícháme do těsta, nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10-15 minut. Upečený korpus vyklopíme na vál a necháme vychladnout, poté nakrájíme na libovolné kostky či trojúhelníky. Ve vodní lázni rozpustíme tuk a vmícháme javorový sirup a kakao, ve vzniklé polevě namáčíme kostky a ihned obalujeme v kokosu, necháme ztuhnout v ledničce. Zdobíme kousky kandovaného ovoce a lístkem meduňky.
Další recepty:
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Burizonové hrudky udržujeme před podáváním v chladu.
Jemné vanilkové rohlíčky pečeme při 180 stupních.
Čokoládové kostky dejte vychladit.
Domácí vánoční čokoláda kterou necháme ztuhnout v chladu.
Jablkový salám necháme vysušit.
Nepečené arašídové trubičky plníme krémem.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Čokoládové hrudky obalujte v kakau.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Čokoládové hrudky s ovesnými vločkami můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Čokoládové koule
Tuto pochoutku přináší recept čokoládové kostky s kokosem