Recepty > vánoční cukroví > čokoládové ořechy
Potřebné suroviny:
Těsto: 250g hladké mouky, 350g moučkového cukru, 250g Omegy (nastrouhat), 30g kakaa
Náplň: 250g Omegy, 1 Salko (sladké kondenzované mléko), 2 čokoládové pudinkové prášky
bílá čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy:
Na vále zpracujeme těsto a dáme odpočinout do lednice. Po odležení kousky těsta vtlačujeme do suchých formiček na ořechy a pečeme v předehřáté troubě na 175-180°C. Necháme trochu zchladnout a vyklápíme.
Slepujeme náplní a zdobíme bílou čokoládovou polevou.
Náplň: do horké rozpuštěné Omegy vmícháme pudinkové prášky, mícháme a pomalu vléváme Salko. Mícháme, až se hmota dobře spojí a zchladne, pak necháme v lednici trochu ztuhnout nebo si hmotu připravíme večer předem a necháme ztuhnout při pokojové teplotě.
Další recepty:
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Vánoční nugát nechte 15 dní uležet.
Vosí hnízda s kokosem posadíme na hnědé piškoty.
Pařížské koule z tatranky.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pepčeme dozlatova.
Tmavá kokosová čokoláda daná vychladit.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Košíčky kokosové
Čokoládové ořechy přináší recept na tuto pochoutku.