Recepty > vánoční cukroví > čokoládoví ježci
Potřebné suroviny:
80 g másla, 80 g moučkového cukru, 50 g vlašských ořechů, 1 lžíce mléka, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce škrobové moučky, kandované ovoce, pomerančová kůra
Postup přípravy:
Máslo rozehřejte, přidejte cukr, mléko, škrobovou moučku a zahřívejte v páře, až je hmota horká. Pak ji nechte částečně vychladnout, přidejte nakrájené kandované ovoce a sekané ořechy. Lžičkou tvořte na vále nebo alobalu hromádky, které prsty vytvarujte na jedné straně do špičky jako čumáček ježka. Z kousků kandovaného ovoce nebo barevné rýže udělejte oči a ježka nechte ztuhnout.
Další recepty:
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Jablečné řezy s polevou pečeme v troubě.
Kuličky z piškotů a másla.
Čokoládové koule obalujeme v kokosové moučce.
Čokoládové kostky s kokosem zdobíme kousky kandovaného ovoce.
Omáčka ze sušených švestek k masu s rýží.
Marcipánové košíčky necháme ztuhnout.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Vánoční čokoládové kuličky vkládejte do papírových košíčků.
Čokoládové úly vyklopte na kulatý piškot.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Čokoládové včelí úly
Tuto pochoutku přináší recept čokoládoví ježci.