Recepty > vánoční cukroví > čokoládový dezert
Potřebné suroviny:
100 g čokolády, 100 g moučkového cukru, 100 g másla, 50 g vlašských ořechů, 50 g mandlí
Postup přípravy:
V horké lázni rozmíchejte čokoládu s cukrem a máslem, přidejte nasekané oloupané mandle a ořechy. Promíchejte a hmotu nalévejte do košíčků z alobalu. Košíčky připravíme takto: z alobalu vystřihněte kolečka o průměru 5-6 cm a každé zformujte přes hrdlo láhve na košíček.
Další recepty:
Čokoládové koule obalujeme v kokosové moučce.
Čokoládové úly vyklopte na kulatý piškot.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Jablečné řezy s polevou pečeme v troubě.
Kuličky z piškotů a másla.
Čokoládové kostky s kokosem zdobíme kousky kandovaného ovoce.
Jablkový dezert ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Marcipánové košíčky necháme ztuhnout.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Vánoční čokoládové kuličky vkládejte do papírových košíčků.
Čokoládové včelí úly
Tuto pochoutku přináší recept čokoládový dezert.