Recepty > polévky > čorba z rybího masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g rybího masa, 2 vejce, 10 dkg cibule a 10 dkg rajčat, po 5 dkg celeru a mrkve, citron, olej, pár zrnek pepře, 2 bobkové listy, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Rybí maso uvaříme v osolené vodě s veškerou nakrájenou zeleninou, kořením, petrželkou a lžicí oleje. Pak rybu vykostíme, rozkrájíme na kousky, zalijeme přecezeným vývarem, necháme přejít varem a vmícháme 2 rozkvedlaná vajíčka. Na talíř přidáme každému kolečko citronu.
Další recepty:
Červená zelňačka s řepou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Fazolová čorba podáváme ji ozdobenou snítkou kopru.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Bramboráky z cukety zdobíme cherry rajčátky a salátem.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Pikantní zelňačka s brambory.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Srbská čorba
Čorba z rybího masa přináší na talíře vytříbenou chuť.