Recepty > polévky > couračka z brambor a kysaného zelí
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 kg brambor, 200 g kysaného zelí, 1/4 litru smetany, 1 vejce, mouka
Recept na přípravu:
Kysané zelí rychle opláchneme, rozkrájíme, vložíme do vody a přidáme na kostky krájené syrové brambory. Osolíme, přidáme kmín a do měkka uvaříme. Pak přidáme mléko nebo smetanu, ve které jsme umíchali mouku, vejce a máslo. Můžeme zlepšit vařeným uzeným masem, párkem, klobásou nebo ztraceným vejcem.
Další recepty:
Králičí polévka se smetanou a houbami.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Polévka couračka z kyselého zelí
Couračka z brambor a kysaného zelí přináší na české talíře svoji chuť.