Recepty

Recepty > polévky > couračka z kysaného zelí

Couračka z kysaného zelí recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g kysaného zelí, 400 ml mléka, 200 ml smetany, 200 g brambor, 40 g másla, 30 g hladké mouky, sůl, kmín

Recept na přípravu:

Kysané zelí překrájíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory nakrájené na malé kostičky uvaříme v malém množství vody se solí a kmínem do měkka. Uvařené zelí zalijeme mlékem s rozšlehanou moukou a za častého míchání povaříme. Do polévky přidáme vařené brambory i s vodou a zjemníme smetanou. Před podáváním do polévky přidáme máslo.

Další recepty:
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Koprová omáčka s houskovým knedlíkem.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Noky do polévky z krupice zavaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Sýrový svítek do polévky je zavářka.
Polévka couračka z kyselého zelí

Recepty
Motto

Couračka z kysaného zelí přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.