Recepty > polévky > couračka ze zelí
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 středně velké brambory, sůl, kmín, 200g kysaného zelí, 200 ml zakysané smetany, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, cukr, 30g čerstvého másla
Recept na přípravu:
Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na kostičky. Zalijte vodou, osolte, okmínujte a vařte. Kysané zelí překrájejte, přidejte k téměř měkkým bramborům a ještě chvíli povařte. Na závěr polévku zalijte zakysanou smetanou, rozmíchejte s trochou mléka a hladkou moukou. Podle chuti přisolte, oslaďte, případně okyselte lákem ze zelí a už jen krátce povařte. Povrch polévky poklaďte vločkami másla.
Další recepty:
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Kuřecí kousky s nivou které chuťově doladí nízkotučná smetana.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Couračka z kyselého zelí
Couračka ze zelí má své chuťové kouzlo.