Recepty > vegetariánské > cukeťák se sojovým masem a sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
300 g nastrouhané cukety, 100 g uvařeného sojového granulátu (v bujonu či s několika kapkami sojové omáčky), 50 g strouhaného sýra eidam, 2 vejce, 1 menší cibule nakrájená najemno, 30 g žitných vloček, česnek, drcený kmín, majoránka
Postup přípravy:
Všechny suroviny smícháme a vložíme do pekáče vyloženého pečícím papírem, vytvoříme tak vrstvu 2cm vysokou, kterou uhladíme a upěchujeme. Povrch jemně potřeme olivovým olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 220 °C a pečeme alespoň 30 minut, aby cukeťák křupal.
Další recepty:
Cuketa po řecku posypaná nakrájenými olivami.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Cukeťák na plech pečeme do zezlátnutí.
Houbová omáčka se smetanou dochutíme citronovou šťávou.
Cuketa na smetaně kterou dochutíme solí a majoránkou.
Kvasnicová polévka se zavářkou.
Cuketová polévka se sýrem a kořenovou zeleninou.
Bramborová buchta s kvasnicemi.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Balkánský salát p- suroviny smícháme.
Česnečka recept na přípravu.
Ratatouille je pokrm francouzské kuchyně.
Koprová polévka ozdobená rozpůleným natvrdo uvařeným vejcem.
Palačinky
Dozvíte se zde, jak se připravuje cukeťák se sojovým masem a sýrem a recept na ni.