Recepty > pokrmy z cukety > cuketové zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg cukety, 1 cibule, 1 lžíce mouky, 8 dkg tuku, kmín, ocet, cukr, sůl
Postup přípravy:
Cuketu oloupeme (mladou nemusíme loupat), zbavíme jadérek a nahrubo nastrouháme. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme cuketu a trochu podusíme. Přisypeme kmín, sůl a cukr, přidáme ocet. Zaprášíme moukou a zalijeme do poloviny vodou. Dusíme ještě asi 2 minuty.
Další recepty:
Hovězí tatarák ozdobíme olivami.
Cuketová polévka s rajčaty vše v ní rozmixujeme.
Rajská polévka s rýží a nasekanou petrželkou.
Cuketa na zázvoru s bagetou.
Kuřecí plátky s cuketou podáváme s rýží.
Cuketa na smetaně kterou dochutíme solí a majoránkou.
Kedlubnové zelí s hovězím masem a knedlíkem.
Cuketová polévka s kari kořením kterou na talíři doplníme opečenými kostičkami chleba.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Houbový tatarák se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Cuketa na kari kterou mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Cuketa po řecku posypaná nakrájenými olivami.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Vařená majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje cuketové zelí.