Recepty

Recepty > vánoční cukroví > cukrová poleva na perníčky

Cukrová poleva na perníčky

Potřebné suroviny:

1 vaječný bílek (čerstvý), 20 dkg cukru moučka (3x přesátý), 1 lžíce vymačkané šťávy z citrónu (přecedíme)

Postup přípravy:

Všechny suroviny šleháme (velice dlouho, až je poleva tuhá a neskapává ze lžíce). Polevou naplníme sáček na zdobení anebo tvrdý igelitový sáček. Ustřihneme růžek a malujeme na perníčky.

Další recepty:
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Dia linecké cukroví slepíme dia marmeládou.
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Křehké vanilkové rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.
Kokosky raz dva pečeme 10 minut dozlatova.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Poleva na vánoční perníčky kterou je zdobíme.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů uložíme na dva týdny v chladu.
Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Recepty
Motto

Cukrová poleva na perníčky přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.