Recepty > omáčky > cumberlandská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
šťáva a kůra z 1 pomeranče a 1 citronu, 4 lžíce portského vína, 4 lžíce vody, 2 lžíce rybízového džemu, 2 lžíce octa, polovina lžičky práškové hořčice, špetka soli, špetka pepře, 60 g nakrájených kandovaných třešní
Jak připravit tento recept:
Nejprve vaříme strouhanou kůru z citronu a pomeranče asi 5-10 minut ve vroucí vodě, poté přidáme ostatní ingredience a ještě 3-5 minut vaříme. Vychladíme a podáváme k pečené studené zvěřině, k hovězímu masu nebo její vylepšíme omáčky ke zvěřině.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Hovězí řízky naruby kterým necháme zapéct kůrku.
Úhoř na víně s brambory jako přílohou.
Koprová omáčka se smetanou.
Domácí tatarka s trochou pepře.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Kakaová buchta pečená dozlatova.
Čínská pikantní polévka vařená do zhoustnutí.
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut
Francouzská cibulová polévka s petrželovou natí..
Čínská švestková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje cumberlandská omáčka a recept na přípravu.