Recepty

Recepty > z brambor > čuník v kabátu

Čuník v kabátu

Suroviny potřebné pro přípravu:

Větší brambory - kolik brambor, tolik nožiček párku a plátků anglické slaniny, sůl, mletý pepř
máslo a strouhaný sýr

Recept na přípravu:

Brambory si ve slupce předvaříme do poloměkka, scedíme a necháme vychladnout.
Troubu necháme vyhřát na teplotu 200°C, plech vyložíme papírem na pečení a vymažeme máslem.
Do brambory podélně uděláme uprostřed otvor, protáhneme párek a na krajích konce párku nařízneme do kříže.
Brambory osolíme, opepříme, každou obalíme do plátku slaniny. a naskládáme na připravený plech.
Pečeme v předehřáté troubě a když jsou brambory měkké, posypeme strouhaným sýrem a ještě zapečeme, až se sýr roztaví.
Podáváme s tatarskou omáčkou nebo tvarohovým dipem a obložíme čerstvou zeleninou.

Další recepty:
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky recept na přípravu.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Brambory zapečené se špenátem ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem, koprem a prolisovaným česnekem.
Recept česneková omáčka

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept čuník v kabátu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.