Recepty > kuře > cyklistické kuřecí řízky
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehna
2 lžíce sójové omáčky
5 stroužků česneku
sůl a pepř
1 lžička koření na čínu
1 dcl bílého vína
trojobal
olej
100 g žampionů
pórek
100 g šunky
Postup přípravy:
Kuřecí stehna vykostíme a naložíme na 24 hodin do marinády. Marinádu, do které stehna naložíme, si připravíme smícháním sójové omáčky, soli, pepře, prolisovaného česneku, čínského koření a bílého vína. Stehna na druhý den vytáhneme z marinády, osušíme, obalíme v trojobale a osmahneme na rozpáleném oleji. Na oleji osmahneme na kolečka nakrájený pór, na plátku nakrájené žampiony a na nudličky, přilijeme zbytek marinády a zahustíme Solamylem. Cyklistické kuřecí řízky podáváme přelité vzniklou omáčkou.
Další jídla:
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce
Recept na přípravu jídla cyklistické kuřecí řízky přináší na talíř inspiraci.