Recepty > polévky > dánská pivní polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g žitného chleba, 1 litr světlého piva, 200 ml smetany, sůl, 1 lžíce cukru krupice, citronová kůra
Recept na přípravu:
Chléb nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do hrnce. Zalijeme 150 ml vody a polovinou piva a necháme 10-12 hodin odležet. Uleželý rozmočený chléb pak pozvolna vaříme asi 20 minut. Pak ho prolisujeme, rozředíme zbylým pivem a ještě povaříme. Nakonec dánskou pivní polévku zjemníme smetanou, dochutíme solí, cukrem a strouhanou citronovou kůrou. Dánskou pivní polévku podáváme ještě teplou.
Další recepty:
Kmínová polévka s vajíčkem a nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramboračka na másle se zeleninou.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Krémová bramboračka s vyšleháme nepříliš tuhou šlehačkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Pivní marináda je použita při grilování.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Kapustová polévka se zeleninou kterou přelijeme smetanou.
Kmínová polévka
Ochutnejte recept dánská pivní polévka.