Recepty > polévky > debrecínská polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g vepřového ramínka, 60 g slaniny, 1 nožička debrecínské klobásy, 1 větší cibule, 1 zelený paprikový lusk, 1 větší rajče, 150 g tarhoni nebo těstovinové rýže, 1 lžíce mleté sladké papriky, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, polévkové koření
Recept na přípravu:
Maso nakrájíme na drobné kousky nebo umeleme. Na rozškvařené slanině osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce zamícháme a podlejeme 2 lžícemi vody. Přidáme maso, co nejjemněji nakrájené paprikové lusky a rajče a osolíme. Napřed podusíme pod poklicí do poloměkka, potom poklici odližíme a cibulový základ vydusíme, až se tuk odděluje od šťávy. Přidáme tarhoňu, dobře v základu opečeme a podlijeme potřebným množstvým vody. Zvolna dovaříme, až je tarhoňa měkká. Vmícháme smetanu a dochutíme. Podáváme jako samostatný hlavní chod s chlebem.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Cuketová omáčka kterou posypeme parmezánem.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Cuketová polévka
Ochutnejte recept debrecínská polévka.