Recepty > hovězí maso > debrecínské roštěnky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g hovězí roštěnky, sůl, pepř, 20 g hladké mouky, olej, 1 cibule, 50 g šunky, 2 papriky, 100 g čerstvých hub, 150-200 ml masového vývaru, 2 rajčata, 1 chilli papričku, 4 lžičky kysané smetany
Postup přípravy:
Roštěnku nakrájíme na plátky, zlehka je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou šunku a papriky a plátky očištěných hub. Vše osmažíme a podlijeme vývarem. Přidáme maso, oloupaná a nakrájená rajčata, chilli papričku nasekanou najemno a dusíme doměkka. Hotové porce ozdobíme na talíři kysanou smetanou.
Další recepty:
hovězí guláš, svíčková omáčka na smetaně, hovězí rosbíf, zelné závitky, hovězí závitky s meruňkami, ruský boršč, hovězí guláš s kysanou smetanou, gulášová polévka, hovězí řízky naruby, hodslavská řezanka, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, hovězí rolka se šunkou a sýrem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.