Recepty > polévky > dělnická žampionová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g žampionů, 1/2 citronu, 1,3 litru zeleninového vývaru, 1 lžíce mouky, 2 lžíce másla, 1 lžíce zelené petrželky, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. V hrnci rozehřejeme lžíci másla, dáme žampiony a dusíme je deset minut. Pak je zalijeme vařícím vývarem, dochutíme solí a pepřem a vaříme půl hodiny na malém plaménku. Z másla a mouky si uděláme jíšku, romícháme ji se třemi lžícemi vody, přidáme do polévky a vaříme pět minut. Před podáváním přisypeme zelenou petrželku.
Další recepty:
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krevetová polévka s bazalkou.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Žampionová polévka s koprem
Dělnická žampionová polévka má své kouzlo.