Recepty > polévky > dětská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
170 g mražené kořenové zeleniny, 2 hrsti mraženého zeleného hrášku, 2 hrsti mražené kukuřice, 2 hrsti těstovin, lžíce rostlinného oleje, vaječný žloutek
Recept na přípravu:
Na oleji osmahneme zeleninu, podlijeme trochou vody a poté přidáme těstoviny. Vaříme do úplného změknutí zeleniny (obvykle 12-15 minut) i těstovin. Přidáme žloutek a necháme ho v polévce srazit. Rozmixujeme a podle potřeby zředíme horkou vodou, aby vznikla krémová polévka. S vyšším věkem dítěte mixujeme méně a necháváme v polévce drobnější kousky.
Další recepty:
Falešná slepičí polévka z bujonu.
Studená smetanová omáčka s citronem, máslo vymícháme se žloutky do pěny.
Hustá květáková polévka má jemnou chuť.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Silný slepičí vývar s těstovinami.
Dětská bramboračka bez hub
Dětská polévka má své chuťové kouzlo.