Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > dia dort s ovocem

Dia dort s ovocem

Suroviny potřebné pro přípravu:

Korpus: 6 celých vajec, 6 lžic horké vody, 220g ovocného cukru (Fruktóza, Fruktopur), 150g polohrubé mouky, 150g Solamylu, 3/4 prášku do pečiva
Krém: 500g tvarohu, 125g másla, 3-4 lžíce ovocného cukru, kaše (250ml mléka, 3 lžíce hrubé mouky, 1 žloutek)
různé druhy nejlépe čerstvého ovoce pokud nemáme čerstvé - 1 dia jahodový kompot, 1 dia broskvový kompot, kousek hroznového vína zeleného a červeného, 1 kiwi, 2 banány), r. tresť
Poleva: čiré dortové želé
Dia čokoládová poleva: 100 g dia hořká čokoláda, 50g Omegy

Recept na přípravu:

Korpus si upečeme nejlépe den předem.

Celá vejce vyšleháme elektrickým šlehačem s vodou a ovocným cukrem do husté pěny. Sypké přísady si smícháme v misce a šleháme a postupně přidáváme tuto směs. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 175°C.

Pokrájíme 1 banán na kolečka a trochu hroznového vína - vyndáme pecičky. Korpus 2x rozkrojíme, spodní plát pokapeme trestí smíchanou 100% džusem nebo dia limonádou, potřeme 1/3 krému a poklademe pokrájeným ovocem.

Přiklopíme prostřední plát, pokropíme trestí smíchanou s džusem nebo dia limonádou a potřeme druhou 1/3 krému.

Přiklopíme vrchní plát dortu a celý dort potřeme zbylou třetinou krému. ozdobíme ovocem a potřeme rozpuštěným dortovým želé. Nakonec přilopíme na boky čokoládu nebo boky ozdobíme kokosem.

Krém: Z mléka, mouky, a žloutku uvaříme kaši, občas zamícháme a necháme zchladnout. Máslo vyšleháme s ovocným cukrem do pěny a postupně po částech přidáváme tvaroh a kaši. Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.

Čokoláda na boky: na plech si dáme alobal, ve vodní lázni rozehřejeme dia hořkou čokoládu s kouskem ztuženého tuku (Omega) a mícháme, až se spojí. Rozetřeme pruhy na alobal a dáme ztuhnout do chladna.

Dortové želé si připravíme podle návodu na sáčku ze šťávy z dia kompotu.

Další recepty:
Domácí zmrzlina bez přístroje přelitá čokoládovou polevou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypeme strouhanou čokoládou.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Dia kokosky necháme ztuhnout.
Vánoční bochánky prudce vyklopte.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Dia palačinky smažíme.
Dort Sacher

Recepty
Motto

Dia dort s ovocem vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.