Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > dia mrož zmrzlina

Dia mrož zmrzlina

Suroviny potřebné pro přípravu:

250g tvarohu ve vaničce, 250g čerstvých jahod, sladidlo dle chuti.
Poleva: 100g dia čokolády a kousek Omegy (asi 40g)

Recept na přípravu:

Tvaroh si otevřeme a složíme na něj papírovou utěrku, aby vysála přebytečnou vodu.
Jahody rozmixujeme, přidáme sladidlo, tvaroh, promícháme. Dáme v misce do mrazáku, asi po půl hodině vyndáme, promícháme a dáme do formiček na nanuky. Zmrzlé nanuky máčíme v rozehřáté čokoládě, pokládáme na tácek vyložený alobalem a vrátíme zpět do mrazáku. Pokud mrože hned nejíme, po chvilce každého nanuka zabalíme dobře do alobalu. Mrož je hodně ztuhlý, proto si nanuka vyndáme chvilku předem.
Poleva: dia čokoládu s Omegou rozpustíme ve vodní lázni a mícháme, až se spojí.

Další recepty:
Domácí zmrzlina bez přístroje přelitá čokoládovou polevou.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Dia kokosky necháme ztuhnout.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Vánoční bochánky prudce vyklopte.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypeme strouhanou čokoládou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Dia palačinky smažíme.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jahodová zmrzlina

Recepty
Motto

Dia mrož zmrzlina vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.