Recepty > omáčky > dip ke grilované zelenině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 lžic vypeckovaných černých oliv, 4 lžíce tatarské omáčky, 2 lžičky vinného octa, 1 stroužek česneku, pepř, čerstvé oregano nebo tymián, špetka soli
Jak připravit tento recept:
Olivy nasekáme najemno a smícháme je s tatarskou omáčkou a prolisovaným česnekem. Dip dochutíme octem, solí, pepřem a nasekanou bylinkou. Necháme nejméně 1 hodinu odležet v lednici.
Další recepty:
Dip s hořčicí necháme vychladit a podáváme.
Rajčatový koláč podáváme horký s podmáslím nebo acidofilním mlékem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi a vařenými brambory.
Dip z avokáda rozmixujeme.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Grilované kuře v medové marinádě podáváme s čerstvým pečivem.
Dip ke kuřecím nugetkám - sýr smícháme s majonézou...
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme šlehačkou.
Smažená kuřecí křídla podáváme s různě upravovanými brambory.
Česneková omáčka k vařenému či uzenému masu.
Smažené kuřecí nugetky podáváme s opékanými brambory a zeleninovou oblohou.
Játrová omáčka s rýží
Dozvíte se zde, jak se připravuje dip ke grilované zelenině a recept na přípravu.