Recepty > omáčky > divoká jarní omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml mléka, 250 g kysané smetany, 3 vejce natvrdo, 100 ml panenského olivového oleje, 1/2 šálku sekané petržele, 1/2 šálku sekané pažitky, 1/2 šálku sekané cibulové natě, 1/2 šálku sekaných pampeliškových lístků, 1/2 šálku sekaných šťovýkových lístků, 1/2 šálku sekaných špenátových lístů, 2 lžíce sekané řeřichy, 1/2 lžíce sekaného kopru, sůl, pepř, citronová sťáva
Jak připravit tento recept:
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme, opepříme a osolíme. Pak vsypeme velmi jemně sekané bylinky a za stálého míchání přiléváme olej, smetanu, mléko a další ingredience. Hotovou omáčku necháme odležet v chladu. Podáváme ke grilovanému masu, minutkám...
Další recepty:
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Domácí tatarka s trochou pepře.
Sýrové fondue podáváme na kostičkách bagety.
Chilli con carne prohřejeme a podáváme.
Koprová omáčka se smetanou.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Sladká chilli omáčka při vaření zhoustne.
Čínská krabí polévka kterou na mírném plameni vaříme 10 minut.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Francouzské kuře na červeném víně s barevným pepřem.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Frankfurtská polévka
Dozvíte se zde, jak se připravuje divoká jarní omáčka a recept na přípravu.