Recepty > kuře > divoká kuřecí stehna
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehna, 100 g slaniny, 3 kuličky černého pepře, 250 ml vývaru z masoxu, 3 zrnka jalovce, 2 kuličky nového koření, 1 cibule, 1 bobkový list, polovina lžičky tymiánu, sůl, 40 g másla, 2 hrnky rýže, polovina cibule, 1 hřebíček, polovina banánu, olej
Postup přípravy:
Rozpálíme velký hrnec, do kterého vložíme na kostičky pokrájenou slaninu a když zesklovatí, přidáme máslo a na rozpálený tuk vložíme kuřecí stehna. Osmažíme z obou stran, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme koření, sůl a pod pokličkou v troubě dusíme za občasného podlévání. V hrnci rozpálíme olej a krátce na něm opranou a okapanou rýži osmažíme, podlijeme čtyřmi hrnky vody, osolíme, vmícháme na tenké plátky nakrájený banán, polovinu cibule, do které zapíchneme hřebíček. Hotovou rýži podáváme jako přílohu k pečenému kuřeti.
Další jídla:
Smetanové kuřecí kostky na kari s Nivou a smetanou.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Plněné papriky s rajskou omáčkou pečeme ve vyhřáté troubě.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme mraženou zeleninovou směs.
Kuře na kari koření a smetaně.
Vepřové na houbách s anglickou slaninou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Maso v peřině
Recept, podle kterého připravíme pokrm divoká kuřecí stehna.