Recepty

Recepty > omáčky > divoká svíčková z mletého masa

Divoká svíčková z mletého masa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g ochuceného mletého masa, 2 lžíce koření Divočina, 1 cibule, 2 mrkve, 2 petržele, 1 kostka masoxu, šťáva z 1 citronu, 100 g špeku, 150 ml pochoutkové smetany

Jak připravit tento recept:

Z mletého masa vytvarujeme bochník a položíme na suchý plech. Přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a na plátky nakrájený špek. Kolem masa rozdrolíme masox, přilijeme vodu a přisypeme koření Divočina. Nesolíme. Dáme zakryté péct asi na hodinu do trouby vyhřáté na teplotu 180-200 °C. Po dopečení vyjmeme maso a špek a výpek slijeme do hrnce. Zde vše rozmixujme a pokud je málo, přilijeme vodu a pak i podle potřeby zahustíme záklechtkou, povaříme. Vlijeme smetanu a ještě trochu zašleháme. Přilijeme šťávu z citronu.

Další recepty:
Jogurtová majonéza vymíchaná šlehačem.
Pečené kuře na bazalce poléváme vypečenou šťávou.
Králičí polévka se smetanou do které přidáme sušené houby.
Staročeská kachna se zelím.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucena polévkovým kořením.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jahodové čatní podáváme k masům.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Smetanová omáčka na těstoviny s lusky.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Bavorská svíčková rozinky namočíme na 24 hodin...
Špagety s kuřecím masem

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje divoká svíčková z mletého masa a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.