Recepty > indonéská kuchyně > djakartine
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 g vepřové kýty nebo plece, 50 g loupaných mandlí, 1 lžička kari koření, 1 lžička cukru, 1 lžička mletého bílého pepře, 3 lžice solamylu, 3 vejce celá, 2 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, 3 lžíce worcestrové omáčky
Postup přípravy:
Maso pokrájíme na kostičky, cibuli, česnek, mandle na drobné plátky, přidáme spolu s ostatními surovinami k masu, promícháme a necháme v chladu odležet do druhého dne.
Druhý den ze směsi vytvoříme placičky, které z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji.
Jako příloha je vhodný například kuskus.
Další recepty:
kopečkové řízky, kuřecí špízy, vepřové kotlety, špízy z trouby, segedínský guláš, banánová pánev, vepřová bašta s kari omáčkou, zapečené vepřové řízky na česneku, bůček se zelím, domácí klobásy, zapečené brambory s vepřovým masem a houbami, kotlety na česneku a majoránce, zapečené vepřové řízky se šunkou a žampiony, katův šleh, česnekové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.