Recepty > omáčky > dobrá koprová omáčka z mléka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 l mléka, 1/4 l sladké smetany nebo šlehačky, 40 g hladké mouky, 5 lžic kopru, sůl, ocet, cukr, máslo, 2 vejce, hovězí maso
Jak připravit tento recept:
Dáme vařit mléko, do kterého přidáme 2 lžíce kopru a osolíme a ještě přidáme trochu vývaru z masa. Mouku rozkvedláme ve smetaně a vlijeme do vařícího mléka. Mouku necháme provařit za stálého míchání. Za varu ochucujeme octem a cukrem, popřípadě solí. Do dochucené omáčky dáme zbytek kopru a ještě prohřejeme. Pro zjemnění přidáme v trochu mléce dvě rozkvedlané vejce a pak trochu másla. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo brambory a vajíčko.
Další recepty:
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Hlíva s těstovinami ochucená bylinkami.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Černá omáčka je tradiční staročeský vánoční recept.
Hovězí guláš z kližky dochutíme majoránkou.
Kuřecí perkelt po maďarsku dochutíme a krátce povaříme.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuřecí perkelt s těstovinami necháme dusit asi 20 minut.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Koprová omáčka z mléka zahuštěná moukou.
Rychlá koprová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje dobrá koprová omáčka z mléka a recept na přípravu.