Recepty > moučníky a dezerty > dobré těsto na langoše
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 lžičky drceného kmínu, 250 ml mléka, 3 dkg kvasnic, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 500g mouky
Recept na přípravu:
Postup přípravy těsta na langoše je jednoduchý. Do velké mísy přesyjeme 500 g mouky, přidáváme 250 ml vlažného mléka, 3 dkg kvasnic, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1/2 lžičky drceného kmínu (nemusí být). Těsto na langoše propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do lednice 20 minut kynout.
Z vykynutého těsta pak tvoříme placky, které smažíme. Hotové langoše potřeme česnekem s rozpuštěným máslem, posypeme sýrem, přidáme kečup a jíme.
Další recepty:
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit čokoládou.
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Pařížská šlehačka šlehaná pomalu na co nejnižší výkon.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Langoše recept
Dobré těsto na langoše vykouzlí v ústech lahodnou chuť.