Recepty

Recepty > polévky > dolnozemská polévka

Dolnozemská polévka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hovězího žebra, 200 g polévkové zeleniny kořenové, 50 g kedluben, 50 g hlávkového zelí, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 rajče, 1 zelený paprikový lusk, 50 g zeleného hrášku, 50 g hub nebo 10 g sušených hub, 50 g vlasových nudlí, kuličky celého pepře a nového koření, petrželová nať, sůl, polévkové koření

Recept na přípravu:

Omyté maso dáme vařit do 2 litrů vody s kořením a solí. Když maso měkne, přidáme nahrubo strouhanou nebo na kostičky krájenou zeleninu a hřášek, houby a cibuli nakrájenou na jemné kroužky. Když zelenina změkne, vyjmeme maso, vykostíme, nakrájíme na porce a vrátíme do polévky. Polévkové nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě a scezené přidáme do polévky současně s jemně nasekanou petrželovou natí. Polévku dochutíme malým množstvím polévkového koření a solí.

Další recepty:
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Cuketová omáčka kterou posypeme parmezánem.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Cuketová polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept dolnozemská polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.