Recepty > omáčky > domácí brusinková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g čerstvých brusinek, 180 ml javorového sirupu
Jak připravit tento recept:
Do 200 ml vody vmícháme javorový sirup, uvedeme do varu a přidáme omyté brusinky. Vaříme pomalu 15 minut, až brusinky změknou a vznikne hustá kaše. Domácí brusinkovou omáčku podáváme teplou nebo studenou k pečenému nebo grilovanému masu.
Další recepty:
Vepřová panenka na víně s rýží.
Domácí klobásy z plece.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém místě.
Pikantní kuřecí nudličky podáváme s rýží nebo hranolkami.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem přelijeme omáčkou.
Teplá brusinková omáčka s mandarinkami.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Pikantní brusinková omáčka z brusinkového kompotu.
Domácí tvaroh tvrdý nebo měkký.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme na pánvi.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Brusinková omáčka z rybízu
Dozvíte se zde, jak se připravuje domácí brusinková omáčka a recept na ni.