Recepty > polévky > domácí cibulačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
800 ml vývaru z kostí, 4 cibule, 3 vejce, 2 krajíce chleba, 4 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce nasekané petrželové nati, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 jarní cibulka
Recept na přípravu:
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, které orestujeme na lžíci rozehřátého oleji dozlatova a přidáme máslo. Základ zalijeme vývarem a 15 minut vaříme. Poté stáhneme plamen na minimum, do polévky vmícháme rozšlehaná vejce, která za občasného promíchání necháme srazit. Chléb nakrájíme na kostičky a rovnoměrně je osmažíme na zbylém oleji. Dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Při podávání rozdělíme polévku do šálků a ozdobíme ji jemně nasekanou petrželovou natí, nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami usmaženého chleba.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou zjemníme smetanou a vaječným žloutkem.
Hrachová polévka ze sáčku je rychle hotova.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Houbová polévka na kyselo podle chuti dochutíme maggi.
Jemná cibulačka s vejcem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s klobásou a bramborami.
Domácí tatarka
Ochutnejte recept domácí cibulačka.