Recepty > omáčky > domácí francouzská majonéza
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vaječné žloutky, 200 ml olivového oleje, polovina citronu, sůl
Jak připravit tento recept:
V míse si utřeme dva žloutky se solí. Pak začneme pomaličku přikapávat olivový olej za stálého míchání až se spojí do hrudky. Do ní pak stále míchajíce pomalu přidáme šťávu z poloviny citronu a když je dobře rozetřená, přikapeme za stálého tření zbytek oleje.
Další recepty:
Polévka z fazolových lusků s pokrájeným libečkem.
Domácí majonéza vymixovaná dohledka.
Pikantní kuřecí nudličky necháme dojít cca 5 minut.
Chilli con carne prohřejeme a podáváme.
Majonéza bez vajec s hořčicí.
Koprová omáčka se smetanou.
Sladká chilli omáčka při vaření zhoustne.
Majonéza z mléka, octa a oleje.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Čínská pikantní polévka vařená do zhoustnutí.
Domácí tatarka s trochou pepře.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Polévka s fazolovými lusky a koprem a nakrájenou polovinou natvrdo uvařeného vajíčka.
Domácí majonéza z celých vajec
Dozvíte se zde, jak se připravuje domácí francouzská majonéza a recept na přípravu.