Recepty > polévky > domácí gulášová polévka z mletého masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
15 dkg mletého masa, 4 menší nebo 2 velké brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, jíška, olej, mletá sladká paprika, 1 lžička gulášového koření, majoránka, česneková pasta, pepř, polévkové koření
Recept na přípravu:
V hrnci si na oleji zesklovatíme cibuli, na které osmahneme mleté maso. Když je mleté maso osmahlé, přidáme mletou papriku a gulášové koření. Zamícháme a zalijeme trochou vody, aby se to nepřipalovalo. Přidáme pokrájené brambory, zamícháme a dolijeme zbytkem vody (asi 1,5 litru). Sporák stáhneme a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké. Když jsou hotové, polévku trošku zahustíme jíškou. Nakonec přidáme majoránku a dochutíme česnekovou pastou (je slaná), pepřem a polévkovým kořením.
Další recepty:
Pórková polévka pro děti rozmixovaná.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Rajská omáčka s hovězím masem která chutná s vhodnou přílohou.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Polévka z červené čočky přeje dobrou chuť.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Hovězí roláda z mletého masa
Ochutnejte recept domácí gulášová polévka z mletého masa.