Recepty

Recepty > polévky > domácí gulášová polévka z mletého masa z mixu

Domácí gulášová polévka z mletého masa z mixu

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 lžic oleje, 1 menší cibule, 4 lžičky mleté papriky - 15 g, 200 g mletého masa - mix vepřové s hovězím, sůl, pepř, kmín, 3 velké stroužky česneku, majoránka, 3 větší brambory, 60 g hladké mouky, polévkové koření

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji osmahneme do světle růžova cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned přidáme mleté maso, které za stálého míchaní a oddělování kousků orestujeme. Papriku jen zpěníme, jinak hořkne. Přidáme sůl, pepř, kmín,zalijeme vodou a zhruba 30 minut vaříme. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, chvilku povaříme a zahustíme. Buď jíškou ze 4 lžic mouky a 5 lžic oleje, nebo mouku rozmícháme ve vodě. Já si mouku opražím za stálého míchaní nasucho, musí se pak nechat zchladnout a prosít. Dělám si ji do zásoby a některé jídla tak zahušťuji. Polévku necháme velmi zvolna dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Ke konci dochutíme polévkovým kořením a majoránkou.

Další recepty:
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme je po obou stranách.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Palačinky z ovesných vloček necháme přibližně 30 minut odstát.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Smetanová omáčka s krabími tyčinkami do níž přidáme koření tzatziky.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Domácí gulášová polévka z mletého masa

Recepty
Motto

Domácí gulášová polévka z mletého masa z mixu přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.