Recepty > játra > domácí játrová paštika
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
1 kg jater, 3 kg libového bůčku, 30 dkg cibule (rozkrojíme ji na čtvrtky), mletý pepř, nové koření, paštikové koření
Postup přípravy:
Bůček rozkrájíme na menší kusy, prosolíme a pečeme 1 hodinu při teplotě 200 °C s na čtvrtky nakrájenou cibulí. Poté necháme zchladnout, umeleme na masovém strojku, přidáme 1 kg pomletých syrových jater, ochutíme mletým pepřem, novým kořením, paštikovým kořením, promícháme a plníme do 3/4 do připravených sklenic. Uzavřeme a sterilizujeme 2 hodiny při teplotě 95 °C.
Recepty na další jídla:
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky kterou dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vkládáme do polévky.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játra na víně chutnají.
Kuřecí játrová paštika je zabalená do alobalu, aby neokorala.
Pikantní kuřecí řízky osmažíme dozlatova.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zeleninové karbanátky podáváme se zeleninovým salátem.
Drůbeží játrová paštika recept
Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm domácí játrová paštika.