Recepty

Recepty > játra > domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

1 kg jater, 3 kg libového bůčku, 30 dkg cibule (rozkrojíme ji na čtvrtky), mletý pepř, nové koření, paštikové koření

Postup přípravy:

Bůček rozkrájíme na menší kusy, prosolíme a pečeme 1 hodinu při teplotě 200 °C s na čtvrtky nakrájenou cibulí. Poté necháme zchladnout, umeleme na masovém strojku, přidáme 1 kg pomletých syrových jater, ochutíme mletým pepřem, novým kořením, paštikovým kořením, promícháme a plníme do 3/4 do připravených sklenic. Uzavřeme a sterilizujeme 2 hodiny při teplotě 95 °C.

Recepty na další jídla:
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky kterou dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vkládáme do polévky.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játra na víně chutnají.
Kuřecí játrová paštika je zabalená do alobalu, aby neokorala.
Pikantní kuřecí řízky osmažíme dozlatova.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zeleninové karbanátky podáváme se zeleninovým salátem.
Drůbeží játrová paštika recept

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm domácí játrová paštika.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.